SAR-robot med piCOMPACT®10X

SAR - En robotintegratör sänker tryckluftskostnaderna med 50%

Bakgrund

SAR integrerar robotar med tryckluftsdrivna vakuumpumpar (enstegs-ejektor). SAR kontaktade Piab för att hitta lösningar inom områden som skulle kunna förbättras med hjälp av våra produkter. Med Piabs produkter skulle den nuvarande utformningen minska luftförbrukningen och undvika tryckfall i slangen. Enligt kunden har de nu bättre marginaler till produktionsmålet och kan köra roboten så fort som de behöver.

Lösning

Vi föreslog piCOMPACT®10X  med en M8-anslutning. Kunden installerade 24 enheter i stället för de 16 som han hade från konkurrenten. piCOMPACT® är kompakt och enheterna kan användas i samma område som konkurrentens. piCOMPACT® har världens mest effektiva cartridge - COAX® Cartridge. Luftslangen, som är installerad i roboten, fungerade perfekt och kunde förse behovet av alla 24 enheter på ett tillfredsställande sätt. piCOMPACT® behöver bara 3,5 bar lufttryck för att fungera nominellt. Sensorerna i piCOMPACT®10X var så mycket snabbare än konkurrentens och cykeln för ökad produktion påskyndades.

Resultat

Kunden kan använda roboten till sin fulla potential och ändå spara 50% tryckluft. Eftersom M8-anslutning användes var installationstiden extremt snabb, då det bara behövdes en kabel i stället för två  kablar (som hos konkurrenten) per pump. En ytterligare fördel var att arbetsförhållandena förbättrades tack vare den minskade ljudnivån med piCOMPACT®10X.