PMATVacustat Greatly reduces enegrgy

PMAT Vacustat ger kraftigt minskad energiförbrukning

Bakgrund

Ett företag som hanterar bilfönsterglas (sidofönster) behövde en energisnål vakuumlösning som fungerade effektivt även om det fanns vatten på glaset.

Lösning

Företaget installerade två PMAT Vacustat-enheter och använde två digitala flödesgivare för att mäta skillnaden i tryckluftsförbrukning.

Resultat

Tryckluftsförbrukningen minskade med nästan 94 % (!) – från 95 Nl/min till 5,83 Nl/min! Därmed minskade företagets energikostnader med 44,94 euro i veckan. Investeringen i Piab-produkter betalade sig inom 7 veckor.