Apolo - Piab grafisk industri

Betydligt lägre underhålls- och driftkostnader hos Apolo

Bakgrund

Editorial Impresora Apolo, som ägs av Grupo Espinosa och är en av Mexikos största tryckeriföretag, ville implementera en ny vakuumpumplösning som kunde förbättra tryckkvaliteten och minska kostnaderna för underhåll och driftstopp.

Lösning

Apolo installerade 208 stycken Classic- och Classic MP-vakuumpumpar från Piab i 33 maskiner. En enda tryckluftsstation används för samtidig försörjning av alla maskiner och vakuumpumpar.

Resultat

Med Piabs lösning eliminerades problemet med maskindriftstopp på grund av pumpfel, och kostnaderna från pumpfel blev betydligt lägre. Temperaturen i produktionsanläggningen sänktes från 37 till 20 grader (utan luftkonditionering), och bullret minskade till hälften.